Vežbe za rešavanje bola u kolenu - Smart Fitnes Novi Beograd

Centar za fitnes i rehabilitaciju

Vežbe za rešavanje bola u kolenu

Kada se suočite sa bolom u prednjem delu kolena, jako je teško vratiti se u normalno stanje da možete da radite čučnjeve, iskorake i trčanje bez bola.

👉🏼Ova vrsta bola često će biti označena kao patelarni tendinitis i predstavlja hronično preopterećenje patelarnog ligamenta. Uzroci mogu biti razni, počev od lose mehanike pokreta, prevelikog opterećenja ili kombinacije lošeg pokreta sa dodatnim opterećenjem (najčešće)….u svakom slučaju proces oporavka će biti isti.

Ključno je da se treba fokusirati na pokrete koji se izvode dominantno iz kuka (kako bi se smanjila iritacija) i polako, postepeno, dodavati pokrete zasnovane na fleksiji kolena.

💪🏽 Na prikazanom videu su primeri vežbi koje dobro deluju u ranoj fazi oporavka na putu ka vraćanju pokreta fleksije kolena.

🏋🏼‍♀ Španski čučnjevi su odlični za ovo stanje. Ova vežba će “zapaliti” vaše kvadricepse, samo koristite dovoljno jaku gumu kako biste imali dobru podršku kod izvodjenja vežbe.

Druga vežba će odično aktivirati gluteuse.

Kada je prednji noga podignuta, podkolenica bi trebalo da bude vertikalno postavljena, ali postoje varijacije u zavisnosti od osobe do osobe, tako da je mozete postaviti i malo napred ili pozadi, bitno je da nemate opterećenje na kolenu i da jačate kvadriceps i gluteus opterećene noge.


Smart Fitness Novi Beograd Vam stoji na raspolaganju. Posetite nas na lokacijama na Novom Beogradu:
Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6
Fitnes Belville, Jurija Gagarina 14Lj, zgrada Suncokreta, lokal 6


PRATITE NAS!

FacebookYoutubeInstagram

Telefon

011/6300320
062/234601
069/1680583

Postavite pitanje