Meni

Vežbe za rešavanje bola u kolenu

Kada se suočite sa bolom u prednjem delu kolena, jako je teško vratiti se u normalno stanje da možete da radite čučnjeve, iskorake i trčanje bez bola. 👉🏼Ova vrsta bola često će biti označena kao patelarni tendinitis i predstavlja hronično preopterećenje patelarnog ligamenta. Uzroci mogu biti razni, počev od lose mehanike pokreta, prevelikog opterećenja ili […]

Telefon:  062/234601   069/1680583
Email:     kontakt@fitnesbeograd.rs

Kada se suočite sa bolom u prednjem delu kolena, jako je teško vratiti se u normalno stanje da možete da radite čučnjeve, iskorake i trčanje bez bola.

👉🏼Ova vrsta bola često će biti označena kao patelarni tendinitis i predstavlja hronično preopterećenje patelarnog ligamenta. Uzroci mogu biti razni, počev od lose mehanike pokreta, prevelikog opterećenja ili kombinacije lošeg pokreta sa dodatnim opterećenjem (najčešće)….u svakom slučaju proces oporavka će biti isti.

Ključno je da se treba fokusirati na pokrete koji se izvode dominantno iz kuka (kako bi se smanjila iritacija) i polako, postepeno, dodavati pokrete zasnovane na fleksiji kolena.

💪🏽 Na prikazanom videu su primeri vežbi koje dobro deluju u ranoj fazi oporavka na putu ka vraćanju pokreta fleksije kolena.

🏋🏼‍♀ Španski čučnjevi su odlični za ovo stanje. Ova vežba će “zapaliti” vaše kvadricepse, samo koristite dovoljno jaku gumu kako biste imali dobru podršku kod izvodjenja vežbe.

Druga vežba će odično aktivirati gluteuse.

Kada je prednji noga podignuta, podkolenica bi trebalo da bude vertikalno postavljena, ali postoje varijacije u zavisnosti od osobe do osobe, tako da je mozete postaviti i malo napred ili pozadi, bitno je da nemate opterećenje na kolenu i da jačate kvadriceps i gluteus opterećene noge.


Zakažite termin u centru

062/234-601


Personalni fitnes trener Nebojša analizira učinak sa klijentkinjom Demonstracija fitnes pripreme sportista
Kontaktirajte nas
TEL: 062/234-601 TEL: 069/16-80-583 Kontakt forma


LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i

Fitnes blok 45, Jurija Gagarina 225e, 1. sprat
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.