Najčešće postavljana pitanja - Smart Fitnes Novi Beograd

Centar za fitnes i rehabilitaciju

Najčešće postavljana pitanja

Ko smo mi?

Smart Fitness čini tim profesora Sporta i fizičkog vaspitanja sa višegodišnjim iskustvom u oblasti fitnesa i rehabilitacije sa rekreativcima i sportistima.

Šta radimo?

Bavimo se individualnim radom sa klijentima (1 na 1) i nudimo pomoć u rešavanju problema sa bolovima u zglobovima, korekciji deformiteta, oporavka nakon povrede, redukciji telesne težine, podizanju nivoa fizičkih sposobnosti…

Zašto mi i šta nas to izdvaja od drugih?

Bavimo se isključivo stručnim radom zasnovanim na principima anatomije, fiziologije, biomehanike i motorne kontrole pokreta čoveka, koji sprovodimo kroz funkcionalne vežbe namenjene unapređenju funkcija kretanja. Sve vežbe su imitacija kretnih aktivnosti koje svakodnevno koristimo i imaju funkciju da unaprede te aktivnosti kroz strogo kontrolisane pokrete uz nadzor i asistenciju trenera, tako da je rezultat zagarantovan a mogućnost povrede isključena.

Šta je, ustvari, funkcionalni trening?

Funkcionalni trening u pravom smislu reči predstavlja trening usmeren u cilju kvaliteta kretanja na funkcionalan način bez bolova i ograničenja. Funkcionalno telo = zdravo telo.

Šta podrazumeva program REKREACIJA?

Pogodan je za osobe kod kojih je nakon testiranju utvrđeno da su potpuno zdravi, bez telesnih deformiteta i mišićnih disbalansa, koji žele da se bave fitnesom radi poboljšanja zdravlja, kondicije i fizičkog izgleda. Treninzi se sprovode u individualnim ili poluindividualnim uslovima uz konstantan nadzor trenera.

Šta podrazumeva program KOREKCIJA I REHABILITACIJA?

Namenjen je osobama koje imaju probleme sa bolovima u leđima (diskus hernija, isijas), kolenima, ramenima …osobama kod kojih se na testiranju dijagnostifikuju određeni problemi u vidu nekog telesnog deformiteta, mišićnih disbalansa i asimetrija (kifoza, lordoza, skolioza, x-noge…), problemi sa pokretljivošću ili snagom određenih delova tela. Rad se sprovodi isključivo u individualnim uslovima sa konstantnim nadzorom trenera.

Koliko je porebno da se vide prvi efekti treninga?

Rezultati su vidljivi već posle mesec dana vežbanja. Bez obzira na nivo pripremljenosti klijenta garantujemo evidentan napredak jer se rad sprovodi u strogo kontrolisanim uslovima.

Koliko puta i koliko dugo treba da vežbaš?

Za rekreativno vežbanje optimalno je 3-4x nedeljno. Za korekciju i rehabilitaciju 4-5x nedeljno. Naše vežbe su utemeljene na prirodnim pokretima koje svakodnevno koristimo tako da možes da ih primenjuješ celog života.

Koliko traje trening?

Trening rekreacije traje 60min, od toga 30min aktivnog rada sa trenerom i 30 min kardio program (traka, eliptik, bicikl). Trening korekcije i rehabilitacije traje 75-90min, od toga 45-60min rada sa trenerom i 30 min kardio program (traka, eliptik, bicikl).

Da li su vežbe primerene za ljude koji nikada nisu vežbali ili su skroz van kondicije?

Apsolutno, svi naši klijenti kreću od osnovnih kretnih radnji koje se kasnije nadograđuju složenijim. Razlika je u dinamici i progresiji pa će klijenti koji su već aktivni brže preći na viši nivo od klijenata koji tek počinju da vežbaju.

Kako sprovodite rehabilitaciju?

Bavimo se uzrocima koji su doveli do povrede i prvo neutrališemo sve narušene strukture u susednim zglobovima. Slaba mobilnost ili stabilnost jednog zgloba dovodi do disbalansa u susednom zglobu koji zbog kompenzatornih polozaja preuzima njegovu funkciju, koja mu po prirodi nije svojstvena i neminovno dovodi do povrede. Smatramo da je to jedini način da se povreda trajno eliminiše i spreči njeno ponovno vraćanje.

Preporuke klijenata

Treneri su veoma ljubazni i strpljivi. Vežbe su kreirane za svakog pojedinca, što daje efektinije rezultate od grupnih treninga na koje sam do sada isla. Zahvaljujući znanju i strpljenju Smart Fitness tima uspala sam da korigujem poboljšam držanje tela i korigujem skoliozu. Sve preporuke i pohvale za odlican tim.

Marija R. 16 godina


Smart Fitness je jedan od najboljih (da ne kažem najbolji 😊) fitness centar u kome sam vežbala, a vezbam aktivno već 10 godina. Treneri su veoma posvećeni i odgovorni, rade revnosno svoj posao, vrlo predano i svakom važbaču posvećuju maksimalnu pažnju. Moj omiljeni trener je Nikola, pored toga što je odličan trener, pre svega je dobar čovek, što je meni jako bitno.

Jasmina K. 40 godina


Prijatan ambijent, još bolja atmosfera. Strpljenje na visokom nivou za vežbače koji imaju svoje, različite, prohteve i želje, uspeh ne izostaje. Preporučujem mladim mamama kojima, kao i meni, treba razumevanje i podrška.

Jasna D. 36 godina


My dear Miloš – najbolji trener u univerzumu!!! – za sajt. A sad interno; iako se svadjamo, mučimo jedno drugog ne bih Miloša menjala ni za kog drugog trenera (osim za Nebojšu, koji stoji pored mene dok ovo pišem pa sam morala 😊) jer mi je „popravio“ ledja i nemam nikakavih problema od kada vežbam kod njega.

Darija O. 40 godina


Aktvno vežbam već 2.5 godine. Zahvaljujući najboljem, Smart Fitness, timu uspela sam da redukujem telesnu težinu do željenog nivoa, popravim držanje tela i kondiciju. Veliko hvala.

Maja Č. 37 godina


Pre godinu dana, nakon povrede ledja (diskus hernija) i silnih terapija koje su mi kratkotrajno rešavale problem, počela sam da treninram u Smart Fitness centru sa ciljem da se oslobodim bola u ledjima i da mogu normalno da funkcionišem. Posle 4 meseca aktivnog rada ispunili smo prvi cilj i bolovi su prestali, od tada nemam više probleme sa ledjima i preporučujem svima koji imaju slične probleme. Sjajno je raditi sa profesionalnim i duhovitim timom.

Maja J. 30 godina

PRATITE NAS!

FacebookYoutubeInstagram

Postavite pitanje