Meni

Najčešće postavljana pitanja

Telefon:  062/234601   069/1680583
Email:     kontakt@fitnesbeograd.rs

Najčešće postavljana pitanja

Smart Fitness čini tim profesora Sporta i fizičkog vaspitanja sa višegodišnjim iskustvom u oblasti fitnesa i rehabilitacije sa rekreativcima i sportistima.

Bavimo se individualnim radom sa klijentima (1 na 1) i nudimo pomoć u rešavanju problema sa bolovima u zglobovima, korekciji deformiteta, oporavka nakon povrede, redukciji telesne težine, podizanju nivoa fizičkih sposobnosti…

Bavimo se isključivo stručnim radom zasnovanim na principima anatomije, fiziologije, biomehanike i motorne kontrole pokreta čoveka, koji sprovodimo kroz funkcionalne vežbe namenjene unapređenju funkcija kretanja. Sve vežbe su imitacija kretnih aktivnosti koje svakodnevno koristimo i imaju funkciju da unaprede te aktivnosti kroz strogo kontrolisane pokrete uz nadzor i asistenciju trenera, tako da je rezultat zagarantovan a mogućnost povrede isključena.

Funkcionalni trening u pravom smislu reči predstavlja trening usmeren u cilju kvaliteta kretanja na funkcionalan način bez bolova i ograničenja. Funkcionalno telo = zdravo telo.

Pogodan je za osobe kod kojih je nakon testiranju utvrđeno da su potpuno zdravi, bez telesnih deformiteta i mišićnih disbalansa, koji žele da se bave fitnesom radi poboljšanja zdravlja, kondicije i fizičkog izgleda. Treninzi se sprovode u individualnim ili poluindividualnim uslovima uz konstantan nadzor trenera.

Namenjen je osobama koje imaju probleme sa bolovima u leđima (diskus hernija, isijas), kolenima, ramenima …osobama kod kojih se na testiranju dijagnostifikuju određeni problemi u vidu nekog telesnog deformiteta, mišićnih disbalansa i asimetrija (kifoza, lordoza, skolioza, x-noge…), problemi sa pokretljivošću ili snagom određenih delova tela. Rad se sprovodi isključivo u individualnim uslovima sa konstantnim nadzorom trenera.

Rezultati su vidljivi već posle mesec dana vežbanja. Bez obzira na nivo pripremljenosti klijenta garantujemo evidentan napredak jer se rad sprovodi u strogo kontrolisanim uslovima.

Za rekreativno vežbanje optimalno je 3-4x nedeljno. Za korekciju i rehabilitaciju 4-5x nedeljno. Naše vežbe su utemeljene na prirodnim pokretima koje svakodnevno koristimo tako da možes da ih primenjuješ celog života.

Trening rekreacije traje 60min, od toga 30min aktivnog rada sa trenerom i 30 min kardio program (traka, eliptik, bicikl). Trening korekcije i rehabilitacije traje 75-90min, od toga 45-60min rada sa trenerom i 30 min kardio program (traka, eliptik, bicikl).

Apsolutno, svi naši klijenti kreću od osnovnih kretnih radnji koje se kasnije nadograđuju složenijim. Razlika je u dinamici i progresiji pa će klijenti koji su već aktivni brže preći na viši nivo od klijenata koji tek počinju da vežbaju.

Bavimo se uzrocima koji su doveli do povrede i prvo neutrališemo sve narušene strukture u susednim zglobovima. Slaba mobilnost ili stabilnost jednog zgloba dovodi do disbalansa u susednom zglobu koji zbog kompenzatornih polozaja preuzima njegovu funkciju, koja mu po prirodi nije svojstvena i neminovno dovodi do povrede. Smatramo da je to jedini način da se povreda trajno eliminiše i spreči njeno ponovno vraćanje.


Naš tim

Naš stručni tim, prateći način savremenog života, razvio je jedinstveni i delotvoran sistem u trenažnom procesu koji garantuje trajne rezultate kod klijenata koji imaju probleme sa povredama, nepravilnim držanjem ili gojaznošću.

UPOZNAJTE NAS


Kontaktirajte nas
TEL: 062/234-601 TEL: 069/16-80-583 Kontakt forma

LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.