Meni

Najčešće postavljana pitanja

Telefon:  062/234601   069/1680583
Email:     kontakt@fitnesbeograd.rs

Najčešće postavljana pitanja

Smart Fitness čini tim profesora Sporta i fizičkog vaspitanja sa višegodišnjim iskustvom u oblasti fitnesa i rehabilitacije sa rekreativcima i sportistima.

Bavimo se individualnim radom sa klijentima (1 na 1) i nudimo pomoć u rešavanju problema sa bolovima u zglobovima, korekciji deformiteta, oporavka nakon povrede, redukciji telesne težine, podizanju nivoa fizičkih sposobnosti…

Bavimo se isključivo stručnim radom zasnovanim na principima anatomije, fiziologije, biomehanike i motorne kontrole pokreta čoveka, koji sprovodimo kroz funkcionalne vežbe namenjene unapređenju funkcija kretanja. Sve vežbe su imitacija kretnih aktivnosti koje svakodnevno koristimo i imaju funkciju da unaprede te aktivnosti kroz strogo kontrolisane pokrete uz nadzor i asistenciju trenera, tako da je rezultat zagarantovan a mogućnost povrede isključena.

Funkcionalni trening u pravom smislu reči predstavlja trening usmeren u cilju kvaliteta kretanja na funkcionalan način bez bolova i ograničenja. Funkcionalno telo = zdravo telo.

Pogodan je za osobe kod kojih je nakon testiranju utvrđeno da su potpuno zdravi, bez telesnih deformiteta i mišićnih disbalansa, koji žele da se bave fitnesom radi poboljšanja zdravlja, kondicije i fizičkog izgleda. Treninzi se sprovode u individualnim ili poluindividualnim uslovima uz konstantan nadzor trenera.

Namenjen je osobama koje imaju probleme sa bolovima u leđima (diskus hernija, isijas), kolenima, ramenima …osobama kod kojih se na testiranju dijagnostifikuju određeni problemi u vidu nekog telesnog deformiteta, mišićnih disbalansa i asimetrija (kifoza, lordoza, skolioza, x-noge…), problemi sa pokretljivošću ili snagom određenih delova tela. Rad se sprovodi isključivo u individualnim uslovima sa konstantnim nadzorom trenera.

Rezultati su vidljivi već posle mesec dana vežbanja. Bez obzira na nivo pripremljenosti klijenta garantujemo evidentan napredak jer se rad sprovodi u strogo kontrolisanim uslovima.

Za rekreativno vežbanje optimalno je 3-4x nedeljno. Za korekciju i rehabilitaciju 4-5x nedeljno. Naše vežbe su utemeljene na prirodnim pokretima koje svakodnevno koristimo tako da možes da ih primenjuješ celog života.

Trening rekreacije traje 60min, od toga 30min aktivnog rada sa trenerom i 30 min kardio program (traka, eliptik, bicikl). Trening korekcije i rehabilitacije traje 75-90min, od toga 45-60min rada sa trenerom i 30 min kardio program (traka, eliptik, bicikl).

Apsolutno, svi naši klijenti kreću od osnovnih kretnih radnji koje se kasnije nadograđuju složenijim. Razlika je u dinamici i progresiji pa će klijenti koji su već aktivni brže preći na viši nivo od klijenata koji tek počinju da vežbaju.

Bavimo se uzrocima koji su doveli do povrede i prvo neutrališemo sve narušene strukture u susednim zglobovima. Slaba mobilnost ili stabilnost jednog zgloba dovodi do disbalansa u susednom zglobu koji zbog kompenzatornih polozaja preuzima njegovu funkciju, koja mu po prirodi nije svojstvena i neminovno dovodi do povrede. Smatramo da je to jedini način da se povreda trajno eliminiše i spreči njeno ponovno vraćanje.


Naš tim

Naš stručni tim, prateći način savremenog života, razvio je jedinstveni i delotvoran sistem u trenažnom procesu koji garantuje trajne rezultate kod klijenata koji imaju probleme sa povredama, nepravilnim držanjem ili gojaznošću.

UPOZNAJTE NAS


Personalni fitnes trener Nebojša analizira učinak sa klijentkinjom Demonstracija fitnes pripreme sportista
Kontaktirajte nas
TEL: 062/234-601 TEL: 069/16-80-583 Kontakt forma

LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i

Fitnes blok 45, Jurija Gagarina 225e, 1. sprat
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.