Cenar za fitnes i rehabilitaciju
Dijagnostika u fitnesu

Dijagnostika

Na početku svakog trenažnog procesa neophodno je utvrditi trenutno stanje organizma.

U zavisnosti od načina zivota, genetskog nasleđa, zastupljenosti fizičke aktivnosti (ili neaktivnosti), opisu posla kojim se bavimo, naše telo je podložno funkcionalnim i morfološkim promenama koje se kroz određeno vreme manifestuju u vidu ograničavajucih faktora u normalnom funkcionisanju organizma.

Najčesće nuspojave fizičke neaktivnosti, ili neadekvatne aktivnosti se ispoljavaju kroz bolove u određenim delovima tela, deformitetima, povredama, hipertenzijom

Ukoliko su poznati svi negativni faktori koji su doveli do određenog problema moguće je pronaći optimalno rešenje, u suprotnom sve se svodi na improvizaciju gde se rešavaju (pokušavaju da se reše) posledice ali ne i sam uzrok problema koji se pre ili kasnije ponovo vraća.

Da bi se napravio adekvatan trenažni program neophodno je uraditi niz testova na osnovu čijih rezultata se radi planiranje i odabir vežbi koje će dovesti do pozitivnih promena i rešavanja uočenih problema.

U tom cilju u našim centrima se radi sledeća detaljna dijagnostika:


Analiza strukture i odnosa različitih tipova tkiva, predstavlja odredjivanje količine i preraspodele mišićnog i masnog tkiva, ukupne količine vode i kostiju, dnevnu kalorijsku potrebu organizma… Navedeni parametri su bitni za tačno odredjivanje i odabir aktivnosti koja će dovesti do optimalnog prekomponovanja telesnog sastava.

Morfološkim merenjima dobijamo podatke o telesnoj masi, visini, obima telesnih segmanata i debljini kožnih nabora.

MORFOLOSKA MERENJA 
 
 
 
 
 
 

Amplitudna merenjaAmplitudna merenja podrazumevaju procenu pokretljivosti, odnosno opseg pokreta u svim zglobovima u sve tri ravni. Ovaj test je veoma bitan kako bi se utvrdilo koji zglobovi predstavljaju ograničavajuće faktore za postizanje optimalne pokretljivosti lokomotornog aparata.

 
 
 

FMSFunctional movement screen (FMS) je baterija od 7 funkcionalnih testova kojima se procenjuje stepen mobilnosti i stabilnosti odrednjenih segmenata tela prilikom kretanja

 

 

Na osnovu dobijenih rezultata izrađuje se optimalan program vežbi za rešavanje dijagnostikovanih problema. Ne prepuštajte stvari slučaju, svratite kod nas da zajedno kreiramo optimalan program koji će unaprediti Vaše zdravlje.

Utisci

Treneri su veoma ljubazni i strpljivi. Vežbe su kreirane za svakog pojedinca, što daje efektinije rezultate od grupnih treninga na koje sam do sada isla. Zahvaljujući znanju i strpljenju Smart Fitness tima uspala sam da korigujem poboljšam držanje tela i korigujem skoliozu. Sve preporuke i pohvale za odlican tim.

Marija R. 16 godina


Smart Fitness je jedan od najboljih (da ne kažem najbolji 😊) fitness centar u kome sam vežbala, a vezbam aktivno već 10 godina. Treneri su veoma posvećeni i odgovorni, rade revnosno svoj posao, vrlo predano i svakom važbaču posvećuju maksimalnu pažnju. Moj omiljeni trener je Nikola, pored toga što je odličan trener, pre svega je dobar čovek, što je meni jako bitno.

Jasmina K. 40 godina


Prijatan ambijent, još bolja atmosfera. Strpljenje na visokom nivou za vežbače koji imaju svoje, različite, prohteve i želje, uspeh ne izostaje. Preporučujem mladim mamama kojima, kao i meni, treba razumevanje i podrška.

Jasna D. 36 godina


My dear Miloš – najbolji trener u univerzumu!!! – za sajt. A sad interno; iako se svadjamo, mučimo jedno drugog ne bih Miloša menjala ni za kog drugog trenera (osim za Nebojšu, koji stoji pored mene dok ovo pišem pa sam morala 😊) jer mi je „popravio“ ledja i nemam nikakavih problema od kada vežbam kod njega.

Darija O. 40 godina


Aktvno vežbam već 2.5 godine. Zahvaljujući najboljem, Smart Fitness, timu uspela sam da redukujem telesnu težinu do željenog nivoa, popravim držanje tela i kondiciju. Veliko hvala.

Maja Č. 37 godina


Pre godinu dana, nakon povrede ledja (diskus hernija) i silnih terapija koje su mi kratkotrajno rešavale problem, počela sam da treninram u Smart Fitness centru sa ciljem da se oslobodim bola u ledjima i da mogu normalno da funkcionišem. Posle 4 meseca aktivnog rada ispunili smo prvi cilj i bolovi su prestali, od tada nemam više probleme sa ledjima i preporučujem svima koji imaju slične probleme. Sjajno je raditi sa profesionalnim i duhovitim timom.

Maja J. 30 godina

PRATITE NAS!

FacebookYoutubeInstagram

Telefon

011/6300302
062/234601
069/1680583