Meni

Vežbe za jačanje kvadricepsa

Ako je u pitanju patelarna tendinopatija ili rehabilitacija ACL-a, snaga kvadricepsa je neverovatno važna. 1⃣ Prva vežba se naziva obrnuto nordijsko vučenje. Istraživanja zaista potvrđuju njenu sposobnost da poboljša debljinu Rectus Femoris (jednog od četvoroglavog mišića buta) i ima implikacije na smanjenje rizika od povreda. 2⃣ Druga vežba je dobra za prevenciju ili rehabilitaciju u […]

Telefon:  062/234601   069/1680583
Email:     kontakt@fitnesbeograd.rs

Ako je u pitanju patelarna tendinopatija ili rehabilitacija ACL-a, snaga kvadricepsa je neverovatno važna.

1⃣ Prva vežba se naziva obrnuto nordijsko vučenje. Istraživanja zaista potvrđuju njenu sposobnost da poboljša debljinu Rectus Femoris (jednog od četvoroglavog mišića buta) i ima implikacije na smanjenje rizika od povreda.

2⃣ Druga vežba je dobra za prevenciju ili rehabilitaciju u kasnoj fazi patelarne tendinopatije. Ekscentrični deo vežbe povećava snagu kvadricepsa i čini tetivu elastičnijom. Ako imate bolove u kolenima, mogli bi početi sa ovom vežbom.

3⃣Na kraju, treća vežba će apsolutno zapaliti vaše kvadricepse. Potrebna vam je vežba za izdržljivost, počnite sa ovom vežbom.

Napomena: ako nemate bolove u kolenima, ovo je dobar dodatak za vežbe kao što su čučnjevi i iskoraci sa opterećenjem. One se takođe mogu koristiti kao deo plana rehabilitacije za one koji imaju problem sa bolom u kolenima.


Zakažite termin u centru

062/234-601


Personalni fitnes trener Nebojša analizira učinak sa klijentkinjom Demonstracija fitnes pripreme sportista
Kontaktirajte nas
TEL: 062/234-601 TEL: 069/16-80-583 Kontakt forma


LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i

Fitnes blok 45, Jurija Gagarina 225e, 1. sprat
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.