Meni

Vežbe za zadnjicu

Vežbe sa podizanjem kukova (glute bridge) na prvi pogled deluju veoma lake i beskorisne, pogotovo za osobe koje dugo treninraju. Složiću se sa vama, ali samo ukoliko ih radite NEPRAVILNO. Ako ove vežbe radite na pravilan način sa pravom namenom vrlo brzo ćete videte odlične rezultate. Ove progresije mogu biti izuzetno korisne za vas da […]

Vežbe sa podizanjem kukova (glute bridge) na prvi pogled deluju veoma lake i beskorisne, pogotovo za osobe koje dugo treninraju. Složiću se sa vama, ali samo ukoliko ih radite NEPRAVILNO. Ako ove vežbe radite na pravilan način sa pravom namenom vrlo brzo ćete videte odlične rezultate.

Ove progresije mogu biti izuzetno korisne za vas da poboljšate snagu i pre svega svest o značaju i primeni aktivacije glutesa u kinetičkom lancu kretanja. Kroz prikazane vežbe za zadnjicu probajte da naučite koji “mostovi” aktiviraju više zadnju ložu a koji zadnjicu i pronađite (eventualne) nedostatke snage koji mogu uticati na tehniku izvodjenja vežbi.

Prikazane varijante vežbi imaju za cilj aktivaciju sledećih mišićnih grupa:
• Veliki glutealni mišić (musc. gluteus maximus)
• Srednji glutealni mišiće (musc. gluteus medius)
• Zadnju ložu (musc. semitendinosus, semimembranosus, biceps femoris)
• Stabilizatore trupa (core)

Varijante vežbi sa pravim nogama će aktivirati više mišiće zadnje lože, dok će vežbe sa savijenim nogama dominantno aktivirati zadnjicu.
Vežbe u položaju mosta u kombinaciji sa abdukcijom (širenjem kolena) će “zapaliti” vašu zadnjicu (gluteus medius)
Kontaktirajte nas
TEL: 062/234601 TEL: 069/1680583 EMAIL: kontakt@fitnesbeograd.rs WEB: www.fitnesbeograd.rs


LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.