Cenar za fitnes i rehabilitaciju

Koja je najbolja vežba za stomak?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo je upravo pitanje kojim vežbama se „prave pločice„ na stomaku? Da bismo odgovorili na postavljeno pitanje neophodno je da se osvrnemo kratko na osnovnu funkciju trbušnih mišića. Da bi se izveo bilo koji pokret rukom ili nogom (nodanje, penjanje, hvatanje…) neophodno je stvoriti dobru potporu za to, odnosno stabilizovati trup, kako bi telo funkcionisalo kao celina. Prema toma osnovna uloga trbušnih mišića je stabilizacija trupa.

Verovatno se svakome od Vas desilo da dok radite različite vrste „trbušnjaka“ imate bol u lumbalnom delu leđa, pa umesto stomačnih više opterećujete lumbani deo leđa što nikako nije dobro. Pošto smo zaključili da je osnovna uloga stomačnih mišića stabilnost trupa postavlja se pitanje u kom režimu ih treba jačati i na koji način.
Svaki mišić treba treba tretirati u režimu rada u kome po prirodi ima funkciju. Dakle ako stomačni mišići imaju ulogu stabilizacije treba ih jačati u statičkim uslovima u kojima inače trebaju da obavljaju svoju funkciju.

vezbanje

Nije svaka vežba za svakoga, pa ukoliko imate dilemu oko odabira vežbi mi ćemo Vam rado pomoći.


Smart Fitness Novi Beograd Vam stoji na raspolaganju. Posetite nas na lokacijama na Novom Beogradu:
Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6
Fitnes Belville, Jurija Gagarina 14Lj, zgrada Suncokreta, lokal 6


PRATITE NAS!

FacebookYoutubeInstagram

Telefon

011/6300320
062/234601
069/1680583

Postavite pitanje