Meni

Koja je najboja vežba za stomak?

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo je upravo pitanje kojim vežbama se „prave pločice„ na stomaku? Da bismo odgovorili na postavljeno pitanje neophodno je da se osvrnemo kratko na osnovnu funkciju trbušnih mišića. Da bi se izveo bilo koji pokret rukom ili nogom (nodanje, penjanje, hvatanje…) neophodno je stvoriti dobru potporu za to, odnosno stabilizovati […]

Telefon:  062/234601   069/1680583
Email:     kontakt@fitnesbeograd.rs

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijamo je upravo pitanje kojim vežbama se „prave pločice„ na stomaku? Da bismo odgovorili na postavljeno pitanje neophodno je da se osvrnemo kratko na osnovnu funkciju trbušnih mišića. Da bi se izveo bilo koji pokret rukom ili nogom (nodanje, penjanje, hvatanje…) neophodno je stvoriti dobru potporu za to, odnosno stabilizovati trup, kako bi telo funkcionisalo kao celina. Prema toma osnovna uloga trbušnih mišića je stabilizacija trupa.

Verovatno se svakome od Vas desilo da dok radite različite vrste „trbušnjaka“ imate bol u lumbalnom delu ledja, pa umesto stomačnih više opterećujete lumbani deo ledja što nikako nije dobro. Pošto smo zaključili da je osnovna uloga stomačnih mišića stabilnost trupa postavlja se pitanje u kom režimu ih treba jačati i na koji način.
Svaki mišić treba treba tretirati u režimu rada u kome po prirodi ima funkciju. Dakle ako stomačni mišići imaju ulogu stabilizacije treba ih jačati u statičkim uslovima u kojima inače trebaju da obavljaju svoju funkciju.

Nije svaka vežba za svakoga, pa ukoliko imate dilemu oko odabira vežbi mi ćemo Vam rado pomoći.


Zakažite termin u centru

062/234-601


Personalni fitnes trener Nebojša analizira učinak sa klijentkinjom Demonstracija fitnes pripreme sportista
Kontaktirajte nas
TEL: 062/234-601 TEL: 069/16-80-583 Kontakt forma


LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i

Fitnes blok 45, Jurija Gagarina 225e, 1. sprat
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.