Meni

Izračunajte Vaš indeks telesne mase – BMI kalkulator

BMI je skraćenica koja označava indeks telesne mase (Body mass index) a koristi se kao pokazatelj odnosa između visine i težine. Vrednost BMI se dobija kada se telesna masa ( broj kilograma) podeli sa kvadratom visine u metrima. Da bi smo vam olakšali izračunavanje BMI indeksa, napravili smo BMI kalkulator. U predviđena polja unesite svoje […]

Telefon:  062/234601   069/1680583
Email:     kontakt@fitnesbeograd.rs

BMI je skraćenica koja označava indeks telesne mase (Body mass index) a koristi se kao pokazatelj odnosa između visine i težine. Vrednost BMI se dobija kada se telesna masa ( broj kilograma) podeli sa kvadratom visine u metrima. Da bi smo vam olakšali izračunavanje BMI indeksa, napravili smo BMI kalkulator. U predviđena polja unesite svoje podatke koji se odnose na: pol, visinu, težinu i broj godina i kliknite na izračunaj. BMI kalkulator će vam automatski dati tačne vrednosti BMI.

BMI je validan za sve osobe starije od 20 godina. BMI je široko popularan u zdravstvenim ustanovama zbog jednostavnosti upotrebe. Da bi ste izračunali svoj BMI, potrebni su vam samo vaga i metar.

BMI se koristi kao dobra medicinska i statistička mera uhranjenosti koja kao osnovu koristi odnos visine i težine tela, međutim osobe sa velikom telesnom građom, kao što su krupni ljudi i bodibilderi se ne mogu automatski svrstati u gojazne osobe iako njihov BMI prelazi optimalne vrednosti.

BMI pokazuje kojoj kategoriji telesne mase pripadate na osnovu čega možete saznati da li se nalazite u idealnim granicama ili je potrebno povećati ili smanjiti težinu. Izračunavanje BMI je vodič na osnovu koga možete imati uvid u trenutno stanje organizma i kategoriju kojoj pripadate. Ako je vaš BMI daleko iznad ili ispod proseka (idealna težina) svakako se morate posavetovati sa lekarom kako bi ste adekvatnim metodama sačuvali vaše zdravlje.

Kategorije telesne mase

Kategorije telesne mase se mogu podeliti u nekoliko kategorija a to su:

  • neuhranjenost (pothranjenost)
  • normalna uhranjenost
  • prekomerna uhranjenost
  • I stepen gojaznosti
  • II stepen gojaznosti
  • III stepen gojaznosti ( patološka gojaznost)

Normalna uhranjenost (normalna težina) je optimalna težina odrasle zdrave osobe. Ako vaš BMI indeks pokazuje normalnu uhranjenost, znači da vodite računa o ishrani, kretanju i svom zdravlju. Pravilna izbalansirana ishrana i rekreativno bavljenje sportom će vam pomoći u održanju idealne težine koja najviše odgovara vašem organizmu.

Ako je vaš BMI iznad optimalnog, a niste osoba koja se intenzivno bavi sportom, možete razmisliti o smanjenju telesne težine. Smanjenje težine odnosno mršavljenje treba da se ostvari isključiivo na osnovu smanjenja masnih naslaga a ne gubitka mišićne mase ili vode iz organizma. Iz tog razloga, naša preporuka je da pre nego što počnete držite dijetu se posavetujete stručnjacima Smart Fitnes centra. Naš tim će prema vašem trenutnom stanju odrediti pravilan trening i optimalan način ishrane koji će doneti najbolje rezultate.


Zakažite termin u centru

062/234-601


Personalni fitnes trener Nebojša analizira učinak sa klijentkinjom Demonstracija fitnes pripreme sportista
Kontaktirajte nas
TEL: 062/234-601 TEL: 069/16-80-583 Kontakt forma


LOKACIJA

Fitnes A blok, Savada, Uroša Martinovića 14, lokal 6. i

Fitnes blok 45, Jurija Gagarina 225e, 1. sprat
Autobuske linije : 85, 89, 95

Tramvajske linije : 7, 9, 11, 13

Za vas koji dolazite kolima , obezbedili smo besplatan parking.